Кафедра англійської мови та перекладу

 

 

Керує кафедрою англійської мови та перекладу

кандидат педагогічних наук, доцент

Рябушко Світлана Олексіївна

Кафедру англійської мови та перекладу було створено на базі кафедри англійської мови, яка розпочала своє існування у 1963 р. на факультеті іноземних мов.

Навчально-методична робота кафедри планується і виконується згідно з планом методичної ради університету. З 2008 р. студенти освітньо-кваліфікаційних рівнів «бакалавр», «спеціаліст» навчаються за кредитно-модульною системою, що відбито у структурі та змісті навчальних програм дисциплін, які читаються викладачами кафедри.

Заняття зі студентами проводяться на високому науково-теоретичному рівні з використанням різноманітних інноваційних технологій навчання. З метою належної організації навчального процесу на факультеті створено спеціалізовані аудиторії, які обладнані технічними засобами для демонстрації слайдів, діафільмів, кінофільмів. Відкрито мультимедійний клас − ресурсний центр науково-методичних видань щодо формування й розвитку не лише комунікативної, але й соціокультурної компетенцій майбутніх філологів.

Контроль за успішністю та система оцінювання знань студентів здійснюється відповідно до Положення про організацію навчального процесу в кредитно-модульній системі підготовки фахівців.

Кабінети кафедри постійно отримують фахові періодичні видання: наукові та науково-методичні журнали, збірники наукових праць, а саме: «Гуманітарні науки», «Kyiv Post», «Moscow News», «Welcome to Ukraine», «Англійська мова та література», «Іноземні мови» та ін.

Крім того, при кафедрі працює відеоклуб та дискусійний клуб, де студенти можуть подивитися сучасні автентичні фільми або запис телепрограм з таких каналів, як BBC News та Discovery, й узяти участь у дискусії з носіями англійської мови. Стало традицією проводити фонетичний конкурс, академічний вечір англійської мови, конкурс на кращий переклад поетичного або прозаїчного текстів, конкурс проектів, мета яких – розвинути таланти студентів, продемонструвати набуті навички та вміння щодо вивчення англійської мови, дати можливість майбутнім фахівцям глибше ознайомитися з культурою, традиціями, мистецтвом сучасного англомовного світу.

На кафедрі англійської мови та перекладу працюють висококваліфіковані фахівці, які спроможні кількісно та якісно задовольнити викладання дисциплін усіх циклів, передбачених навчальним планом означених спеціальностей. Викладачі кафедри підтримують тісні зв’язки з Британською Радою, Корпусом Миру, міжнародною школою «International House» та різними відомими суспільними організаціями. З 2013 року викладачі кафедри є членами всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнська спілка викладачів перекладу», яку очолює проф. Черноватий Л.М.

[expand title=”Склад кафедри“]

    • Рябушко Світлана Олексіївна – завідувач кафедри, кандидат педагогічних наук, доцент

    • Вдовенко Тетяна Олександрівна – кандидат філологічних наук, доцент

    • Карат Олена Василівна  – кандидат філологічних наук, викладач

    • Олейнікова Галина Олександрівна – кандидат філологічних наук, доцент

    •  Сорока Тетяна В’ячеславівна – кандидат філологічних наук, доцент

    • Четверікова Олена Роальдівна – кандидат філологічних наук, доцент

    • Чуфарлічева Анжеліка Юріївна – кандидат педагогічних наук, доцент

    • Шикиринська Ольга Борисівна  – кандидат філологічних наук, викладач

    • Зінов’єва Юлія Петрівна – викладач

    • Слободяк Світлана Іванівна  – викладач

    • Ткаченко Лариса Харитонівна  – викладач

    • Топчій Олеся Юріївна – викладач

    • Шиляєва Тетяна Володимирівна  – викладач

    [/expand]

     

    Напрями наукових досліджень

 

Напрями наукових досліджень

Факультет іноземних мов